Vem är Anna Marmvik?

Anna Marmvik är sångpedagog, körledare och frilansande sångerska med stor musikalisk bredd. Är en av två sångerskor i Duo vimla och ägare till AM sångstudio som jag startade 2009.

Jag är utbildad sångpedagog vilket innebär att jag är examinerad och legitimerad gymnasielärare med inriktning sång vid musikhögskolan i Piteå, Luleå tekniska universitet där jag studerade 2004-2009. Sedan hösten 2018 är jag certifierad Anti-aging för rösten-pedagog i Elisabeth Bengtsson-Opitz metod för en hälsosam röst genom hela livet (idag är vi 20 certifierade pedagoger i Sverige). På gymnasiet gick jag Estetiska programmet inriktning musik, Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Snabbt räknat har jag 30 års erfarenhet av att sjunga och över 15 års erfarenhet av att undervisa i sång.

Du kommer snart märka att jag brinner för sång! Hos AM sångstudio får jag jobba med sångare i olika åldrar -alla på sin sångliga nivå med individuella mål och behov. Jag får undervisa i olika stilar, inspirera, hitta lösningar, bygga upp självkänsla och få sångarna att skapa ett eget uttryck. Dessutom brinner jag för det musikaliska hantverket och står själv gärna på scen både som solist och tillsammans med andra. Det är otroligt roligt och utvecklande att jobba med musikaliskt skapande, personlig utveckling och inte minst sång!

Mina sånglärare har varit Anna-Karin Öquist, Synnöve Dellkvist, Ewa-Lill Clarén, Anna Rosén och enstaka lektioner för Elisabeth Bengtsson-Opitz, Emma Rönnlund och Britt Meltzén. Jag har även aktivt deltagit (sjungit) i masterclasses för Margareta Jonht, Barbro Marklund och masterclass anordnad av Complete vocal insitute. Jag har varit körsångare i flera körer både dam- och blandade körer som exempelvis Halmstads Oratoriekör och andra typer av sångensembler. Förutom sången spelar jag även viola och piano.

Är medlem i föreningen Sveriges körledare. Tidigare medlem i Röstforum Väst och har suttit i en lokal styrelse för RUM -riksförbundet unga musikanter.

Vanliga frågor:

Är det bara du hos AM sångstudio? Ja, jag driver och sköter allt själv men tar in samarbetspartners vid behov som exempelvis pianist och idrottspsykologisk rådgivare.

Kan alla lära sig sjunga? Ja, alla med fungerande struphuvud. Det finns inget som heter tondöv utan det handlar om att lära känna och använda sin röst, som alla andra muskler behöver rösten aktiveras för att fungera.

Har du någon kör? Ja, kören Viva voce. Sedan våren 2020 är jag anställd som körledare i Oskarströms församling där jag har barnkör, vuxenkör och en ungdoms musikgrupp.  Jag åker runt och hjälper andra körer med homogen klang genom sångteknik och interpretation.

Sjunger du själv? Ja massor! Dels ger jag flertalet konserter varje år och dels ser jag till att underhålla och vidareutveckla min egen sång.

När började du sjunga? Egentligen har jag alltid sjungit men ska jag räkna från det att jag började i kör så var det vid 6 års ålder och därefter har jag inte kunnat sluta, det är helt enkelt för roligt. Välkommen att upptäcka sången, din röst och växa med den!

Comments are closed.