Workshop sångstegen – en sånglig och personlig resa

Just nu har vi ingen sångstege inplanerad men anmäl gärna ditt intresse via mejl så återkommer vi!

 

Var är du? Vad vill du? Vart vill du? Vilka hinder finns?
-häng med på en sånglig och personlig resa!

 

Stort tack för en fantastiskt fin och givande dag! Väldigt välplanerad och innehållsrik!
Ni kompletterar varandra väl och det är kul att ni kombinerar era respektive kunskapsområden och skapar något tillsammans. Så tack så mycket.”
-Petra

 


Upplägg för sångstegen

Sångstegen är en utvecklingsstege med fyra workshops där du med hjälp av sångpedagog och idrottspsykologisk rådgivare jobbar både enskilt och i grupp. Innehållet i sångstegen baseras på deltagarnas individuella mål och behov utefter stegens olika teman.

Stegen:

Steg 1 : Starten -allt har en start, var är du nu?Vi stämmer av var du befinner dig sångligt just nu och vart du är på väg. Har du själv
inga tankar kring framtiden hjälper vi dig. Du får identifierarna styrkor, skapa en individuell sångprofil och sätta mål för olika aspekter av din sång. Dina mål och en handlingsplan för att nå dem följer med under hela sångstegen för att skapa riktning för ditt arbete, men också för att kunna följa och synliggöra din egen  utveckling.  


Steg 2 : Nervositet

Praktik, övningar och diskussion om nervositet där du får jobba utifrån hur du själv upplever nervositet. Du får förståelse för vad nervositet beror på och en ökad medvetenhet hur det drabbar just dig och vad vi kan göra åt det.

 


Steg 3 : På scenen

Hur ser vi ut när vi står på scen och hur påverkar det dels vår sång och hur publiken upplever vårt framträdande? Vi behandlar teori kring kroppsspråk och hur vi kan nyttja det. Vi kommer även in på hur vi med rösten, ansiktet och rörelser kan förtydliga sångtextens innebörd.

 


Steg 4 : Hur du bygger ditt Självförtroende

Teori, praktik, övningar och diskussion om självförtroende. Du får förståelse för vad självförtroende är och hur vi kan bygga ett gott självförtroende. En ökad medvetenhet om ditt eget självförtroende, vilket är steg 1 för fortsatt utveckling.

För er som har deltagit under hela sångstegen tittar vi tillbaks på första tillfället och arbetar på nytt med den individuella prestations/sångprofilen. Vad har hänt sedan dess? Kan vi se någon utveckling? Vi ”checkar av” de mål som satts till idag (långsiktiga)

 

Varje steg innehåller dessutom:

  • Individuell sånglektion med vår sångpedagog Anna Marmvik.
  • Enskilt samtal med idrottspsykologiska rådgivaren Ulrika Billme.
  • Sångstund i grupp med uppvärmning.
  • Teoripass kring dagens tema i grupp.
  • Praktiska uppgifter utifrån dagens tema i grupp.
  • Möjlighet att sjunga inför varandra i gruppen, med fokus på dagens tema och dina egna mål. Bra träning i att stå på scen. Uppträdandet filmas (valfritt) och kan jämföras med tidigare filmer.
  • Feedback på ditt ”framträdande” och tips att ta med hem.
  • Individuell effektiv målsättning med sångpedagog och idrottspsykologisk rådgivare.
  • Egen sångarprofil och handlingsplan för att nå dina mål.
  • Uppgifter att jobba vidare med till nästa steg och plan för hur du kan gå vidare efter sångstegen.

Alla moment utförs på din egen nivå oavsett om du är van sångare eller nybörjare.


Teori: Teoripass där du får veta mer om varför kroppen beter sig som den gör och hur vi kan nyttja det. Vi jobbar med prestationspsykologi där vi bland annat behandlar nervositet, självförtroende, kroppsspråk sceniskt framställande m.m. Sångstegen avslutas med uppföljning av din utveckling och dina mål med sikte mot framtiden. Vid steg 1 jobbar vi med målsättning, varför det är viktigt och hur det kan göras. Du skapar en individuell målsättning tillsammans med vår idrottspsykologisk rådgivare Ulrika Billme och vår sångpedagog Anna Marmvik. Målsättningen kan vara för olika delar som din röstliga, musikaliska och sceniska utveckling och följer dig genom hela sångstegen.

 

Praktiskt: Vid varje steg har du en enskild sånglektion med vår sångpedagog Anna Marmvik där du jobbar med en för dig aktuell sång med fokus på din målsättning. Det kan vara sångteknik, uttryck, att sjunga stilistiskt riktigt m.m. Du får även ett enskilt samtal med vår idrottspsykologiska rådgivare Ulrika Billme där ni samtalar kring din målsättning och de mentala hinder du upplever vid prestation. Vid varje steg sjunger ni inför varandra, ett bra sätt att lära av och med varandra, det går bra att filma dina framträdanden med din egna mobil/kamera, detta är dock valfritt.

Att sjunga inför varandra sker liksom allt annat på din egen nivå. Det är du bestämmer själv hur utmaningen ska se ut.

 

Det har varit en fantastiskt kul och utvecklande tid som påbörjades i september och avslutades idag och har innefattat 4 heldagar med teori och praktiska övningar och en massa självstudier och sånglektioner däremellan.
Rekommenderas å det varmaste för den som vill utveckla sin sång och samtidigt ha det riktigt, riktigt roligt. -Simone

 

 

Vilka håller i sångstegen?

Anna Marmvik är utbildad sångpedagog vid musikhögskolan i Piteå och innehar lärarexamen för grundskolans senare del och gymnasieskolan. Anna driver sedan 2009 AM sångstudio med sångundervisning för alla åldrar (just nu 9-77 år) och olika nivåer, från nybörjare till yrkesmusiker. Hon är själv aktiv sångerska med bred repertoar -allt från pop, soul, musikal, jazz till klassiskt och opera, och är en av två sopraner i Duo Vimla. Har kören Viva voce samt hjälper och inspirerar även andras körer till att ge mer samklang och bättre sångteknik bland sina körsångare.

Ulrika Billme innehar en magisterexamen i psykologi inriktning idrott och motion med spetskompetens i idrottspsykologisk rådgivning vid Högskolan i Halmstad. Driver sedan 2013 eget företag som rådgivare för både individuella idrottare och lag. Hon är dessutom ordförande i Svensk idrottspsykologisk förening (SIPF).

Jag är nybörjare, kan jag vara med?

Ja absolut! Alla moment utförs på din egen nivå mot dina mål, som exempelvis kan vara att våga sjunga inför sin familj eller att vara mer närvarande på scen. Ingen förkunskap behövs, även nybörjare är välkomna!

Just nu har vi ingen sångstege inplanerad men anmäl gärna ditt intresse via mejl så återkommer vi!

 

 

 

Comments are closed.